Në të gjitha kohërat ka pasur epidemi dhe sëmundje ngjitëse! – Dod Gjerkaj
May 10, 2020
Aneta Marku – kjo situatë bëftë që të reflektojmë të gjithë
May 10, 2020
Show all

Zgjidhje alternative – Dedë Nika

Sipërmarrësit e turizmit në Shkodër diskutojnë draft-Protokollin e Masave Anti-Covid të Qeverisë përgjatë Sezonit Turistik 2020

Pyetjet e debatit:

  1. A jeni njohur me propozimin e Qeverisë për Protokollin e Masave të Sigurisë Anti-Covid në Sezonin Turistik dhe si e mendoni zbatimin e tij në biznesin tuaj?
  2. A jeni përpjekur të gjeni zgjidhje të tjera alternative ndaj Masave të propozuara dhe kërkesave të klientëve?
  3. Cilat mendoni se do të jenë pasojat socio-ekonomike të zbatimit të këtyre Masave të Sigurisë në biznesin tuaj?
Dedë NIKA
Bujtina Nika
Ndërlysaj, Theth

1. Nuk jam njohur me këtë propozim, sepse nuk na ka vënë askush në dijeni.

2. Zgjidhja jonë alternative do të jetë ndarja e dhomave nga 10 në 20 të tilla, si dhe ndërtimi i kabinave provizore në oborrin e shtëpisë, sipas kërkesave të klientëve, për të respektuar distancën sociale.

3. Pasojat ekonomike do të jenë rritja e shpenzimeve dhe rritja e kostos së shërbimit të turizmit.

(Gazeta VIJA Nr. 20, fq.2, Prill 2020)