“Udhëzuesi mbi Trashëgiminë Ndërtimore në Theth” respekton karakterin unik të arkitekturës tradicionale dhe natyrës
November 1, 2018
Ekspozita SHKODRA, familja,kultura, historia ime
September 27, 2019
Show all

Projekti “XHUBLETA”

Të hënën, më 10 Dhjetor 2018, pranë hostel Destil në Tiranë u zhvillua prezantimi i fazës së parë hulumtuese mbi veshjen unike të Alpeve Shqiptare, XHUBLETEN.

Në një projekt të nisur nga GO2 me WPI Boston, u hulumtua për 2 muaj në zonat e Vermoshit, Shllakut dhe Reçit duke intervistuar zonja që e kanë mbartur këtë veshje që në vegjëli, e kanë punuar vetë dhe sot e sjellin në kujtesë si vlerë, duke e veshur vetëm në raste festash.

Faleminderit grupit të punës: Sonila Hasaj, Irhan Jubica, Tina Barsoumian, Erin Conneilly, Garth Hull, Ed Krawczyk, Leslie Dadson, Robert Hersch. Faleminderit Rita Kalaj Shkurtaj, per ndihmesën profesionale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *