RIGHT 2 THE CITY

HAP(err)ËSIRA PUBLIKE

E Drejta mbi Qytetin në Pandeminë Covid19
Shkoder 17-18-19-20th Nov 2020
Right to the City2 Albania aims to indicate how public space is affecting the city resilience in these pandemic times.
Albania was under stress from 1st crisis the emigration, the 2nd shock crisis the earthquake, and the 3rd international shock was COVID19. All those following pressures caused a huge challenge for the economic ecosystem and all community life. In this time, many human rights are misused, meanwhile people don’t react as they don’t know their rights to the city or they feel unable to react. Right to the City2 open forum could bring paradigms from Balkan communities throughout multidisciplinary professionals.
Right to the City2 Albania is hosted by the Sustainable Urban Planning Organization GO2 with support of Heinrich-Böll-Stiftung among 4 days.
Agenda of Right to The City2 Albania 2020 includes a three-day workshop taking place in Shkoder city – participation of maximum 12 urban planners/architects’ students on 17-18-19th Nov 2020. The final day 20th Nov 2020 would be an ONLINE open forum with key speakers talking about the public space in pandemic times and the rights to the city.
November 19, 2020

Punëtoria në Right to the City 2, dita 2

Dita e dytë e Right2theCity2 Albania nisi me një leksion të shkurtër nga aktivisti i të drejtave publike […]
November 18, 2020

Meet our Key Speakers, Right to the City 2

Arbër Sadiki is an Kosovan architect based in Prishtina. He is a lecturer at Faculty of Architecture and […]
November 18, 2020

HAP(err)ËSIRA PUBLIKE

Right2theCity2 AlbaniaOnline Open Forumright2thecity in covid19pandemicCity Right in the Covid Pandemic19   Albania 20th November 2020   1st […]
November 18, 2020

Punëtoria në Right to the City, dita 1

Ditën e parë të Punëtorisë së Right2theCity, pjesëmarrësit e nisën me leximin e qytetit të Shkodrës nga mali […]
November 10, 2020

Right to the City 2

HAP(err)ËSIRA PUBLIKE E Drejta mbi Qytetin në Pandeminë Covid19 Shkoder 17-18-19-20th Nov 2020   Right to the City2 […]
January 26, 2020

Shkolla gjermane e artit që zgjati vetëm 14 vjet, por ndikoi në gjithë botën

Artikuj të tjerë në mediat lokale dhe kombëtare: Nazistët nuk e mbyllën shkollën Bauhaus sepse ishte moderne apo […]
January 7, 2020

BAUHAUS SHKODRA

∎ Ekspozitë fotografike ▲Film dokumentar ● Leksion i hapur Të Premten, më 24 Janar 2020, ora 12:00Shkolla e […]
May 26, 2017

SKOPJE | Right to the City

Betejat e Shkupit: Solidariteti dhe modernizmi kundër etno-barokut Shkupi daton nga periudha ilire, por rritjen më të madhe […]
May 20, 2017

SHKODER | Right to the City

Shkodra, qyteti mbi dhe nën ujë ‘Shkodra, qyteti mbi dhe nën ujë’ ishte tema e forumit të shtatë, […]
May 6, 2017

PRISHTINA | Right to the City

Gratë dhe Qyteti Kur analizojmë ecurinë e qyteteve jo vetëm në hapësirën tonë, por edhe në botë, zakonisht […]
April 28, 2017

BELGRADE | Right to the City

Përbashkëtimi i të Papërbashkëtës – Drejt Zhvillimit të të Mirave Urbane në Qytetin Pas-Socialist Domethënia e qytetit post […]
April 21, 2017

MITROVICA | Right to the City

Mitrovica – rënia e një qyteti 18 vite më parë, shefi i UMNIK, më vonë Ministri i Jashtëm […]
April 15, 2017

TIRANA | Right to the City

Tirana, qyteti im i shkatërruar Unë nuk jam arkitekt apo urbanist, por një qytetar i Tiranës. Edhe si […]
April 12, 2017

PRIZREN | Right to the City

Prizreni i Tyre dhe Prizreni Jonë Deri në vitin 2006 nuk kishte asnjë lloj reagimi ndaj degradimit të […]
April 8, 2017

KOTOR | Right to the City

Sfidat dhe aktivitetet e komunitetit në një sit të Trashëgimisë Botërore – rasti i Kotorit Shkolla nuk i […]